Lakásfelújítás eladás előtt

Felújítással növelje lakása értékét

 

A lakáseladás előtti felújítás értéke mindennél nagyobb. Egy felújított lakás értékesítése ugyanis sokkal könnyebbé válik. Sőt a felújítással a lakásunk értékét azonnal megsokszorozzuk. Amennyiben el akarja adni valaki a lakását, otthonát, mindenképpen fontos előtte egy teljeskörű felújítás, bármilyen gyorsan van is szükségünk pénzre, mert ez a bevételeinket jócskán megnöveli.

 

Sok ingatlanbefektető, pontosan ezért nem csinál egyebet, mint kihasználva a lakást eladni kívánók lustaságát, olcsón vásárolnak egy lakást, majd gyorsan felújíttatják azt. Lelakott lakásokat megvásárolva a példa kedvéért mondjuk 5 millió forintért, aminek a felújítására sokszor még 1 millió forintot sem költenek, egy hónapon belül, akár 10 millió forintér is el tudnak adni, a pezsgő lakáspiacon. Egy hónap alatt egy ilyen transzferrel keresni 4 millió forintot, azért nem rossz befektetés. Egy felújított lakás, még a rosszabb, pangóbb időszakokban is gyorsan értékesíthető. S egy ilyen a példában szereplő befektető, ha csak 3 milliót keres az üzleten, akkor sem fog panaszkodni. Azért lehet ilyen hozamokat elérni az eladás előtti lakásfelújítással, mert aki új otthont szeretne, az többnyire teljes egészében szeretné látni, mit kap a pénzéért. Ilyenkor a vevő nem vár arra, hogy ő majd elképzeli, mit is lehetne kihozni az eladásra váró lakásból, hanem a benyomásai alapján dönt.

 

Minden vásárló ugyanígy az érzései, a benyomásai alapján hoz döntéseket és lesz hajlandó többet, vagy kevesebbet fizetni a kiválasztott lakásokért. Mivel más, aki befektetésben gondolkodik, ekkora hozamokat tud realizálni az eladáson, röpke egy hónap alatt, akkor mi miért engednénk ki a kezünkből ezt a pénzt? Azonban az eladás előtti felújításoknak is meg vannak a sajátosságai, amiker ismerni kell.

 

Eladás előtti lakásfelújítás jellemzői

 

lakásfelújítás eladás előttAz eladás előtti felújítás koránt sem arról szól, hogy ami jól látható, azokat a területeket újítsuk fel, míg ami rejtve van, azt hagyjuk úgy. Nem etikus egyrészt ilyet tenni, másrészt csak bajunk és problémánk származik belőle, ha egy újonnan felújított lakásban, leég a vevőnk egy elektromos berendezése, amiatt, mert olyan régiek az elektromos vezetékek a falban. Ugyanilyen szituáció, ha az eladás után nem sokkal csőtörés lesz a lakásban. Ilyenkor a felszínen bár minden jól mutatott egy sor kár esemény lesz a lakásban, ami teljesen lerombolja az összképet. Ráadásul azok a vevők, akik tudják ezt akár ki is köthetik a szerződésben, hogy az ilyen rejtett típusú problémákat az eladónak kell még rendeznie. S mi történik, akkor, ha már felújítottuk a lakást, a vevőnek tetszik, magasabb árat is hajlandó fizetni érte és csakis egy ilyen típusú szerződést hajlandó velünk aláíratni. Akkor már hiába bánjuk, hogy kihagytuk ennek a hibának az orvoslását és váruk egy balek vevőre, mert ez nem fog működni.

 

Az eladás előtti lakásfelújításnál, a tartós hibák, vagy régen karbantartott rendszerek felülvizsgálata és javítás legyen az első. Ezután, fontos hangulatos és otthonos teret létrehozni a felújítással, ami mint a mágnes vonzza majd a vevőket.  Természetesen sokkal egyszerűbb teljesen megújítani egy lakást, ha már nem laknak benne. Így valóban új arculatot, tágas tereket tudunk teremteni, ami a lakásért való liciteket is növeli. Abban az esetben, ha az eladás előtt nem áll módunkban kiköltözni, akkor is érdemes átgondolni, hogy a tovább költözésnél mik azok a berendezési tárgyak, amiket biztosan meg fogunk tartani. A lakáseladás előtti felújításánál érdemes egy nagy lomtalanítást tartani, hogy megszabaduljunk mindattól, amire már nincs szükségünk. Egyrészt így egyszerűbb lesz a felújítás után, még a saját bútorainkkal, fotóinkkal, egyéb berendezési tárgyainkkal bemutatni, hogy mennyire élhető és otthonos a hely, amitől csak nehezen válunk meg. S ha a tovább költözés és felújítás előtt végzünk egy nagy lomtalanítást, akkor már a sokkal kevesebb dolgot kell a költöztető kocsikra pakolni.

 

A lakás eladás előtti felújítás így két szempontból is praktikus és jövedelmező. Egyrészt jelentős mértékben tudjuk ezzel növelni a lakás eladási árát, másrészt könnyebbé válik a költözés, ha még benne lakunk. Az eladás előtti lakásfelújításra kidolgozott módszerünk, a legfontosabb, sokszor rejtett hibák feltársával és a lakóterek látványos megújításával minden megrendelőnk jelentősen növeli ingatlana értékét.