Fiatalos stílusban felújított lakás

Egészen más típusú lakásfelújítást jelent, ha olyan tulajdonosnak készül, aki egyedül él benne. Amiatt jelent egészen mást, mert ilyenkor meghatározó lesz a tulajdonos neme. A hölgyeknek ugyanis egészen más elvárásaik vannak, mint a férfiaknak.


Az urak ugyanis, az jól átlátható praktikus tereket kedvelik. Ezek egyenes vonalúságát, a mértani formákat, a különböző technikai megoldások egészítik ki. A televíziók, a zene lejátszók, a hangfalak, a játék konzolok és az elektronikus irányítható belsőépítészeti megoldások sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak. Egy férfi lakásában az a fontos, hogy minden könnyen megtalálható és elérhető legyen. Ami pedig nincs kéznyújtásnyira, ahhoz legyen egy távirányító, amivel mindez megoldható.


A hölgyek viszont sokkal inkább a lakás hangulatát részesítik előnyben. A hangulatossághoz pedig hozzátartoznak az élő dolgok is, mint a növények. A megfelelő növények a lakás különböző pontjain, gyümölcs, vagy zöldségestálak a konyhapulton, ezek gyakran fontos motívumai egy női lakásnak.

 

 

Amikor egy lakásfelújítás hölgynek készül

 

A hangulat itt sok apróságban megnyilvánul. Belsőépítészetileg sok apró kiegészítő berendezés, polcok, tárolók, képek, tükrök elhelyezésére van szükség a hölgyek lakásban. Ezek a tárgyak ugyanakkor nem technikai szempontból, hanem sokkal inkább formájuk és színeik alapján lesznek érdekesek a hölgyek számára. Ezek a tárgyak csakis ily módon és nem funkcióik révén járulnak hozzá a lakás összképéhez.

A falak díszítettségében, a padlóban és mindenütt sokkal több az apró mintás dolog. Ezek a különálló, pici esztétikai szigetecskék, nemcsak az egyes helyiségek folyosó, konyha, háló, vagy fürdőszoba egyedi jellegét határozzák meg, de tovább színesítik az összképet.  

 

Egy felújított lakáson pontosan ezért jól látható, hogy női, vagy férfi ízlés e az uralkodó. Azok az otthonok, amelyekben családok laknak, ott pedig így derül ki az, könnyen, hogy a férfi vagy a nő e a domináns személyiség. Ennek megfelelően a lakás belsőépítészeti megoldásai, a kialakítása, a benne használt eszközök mind-mind elárulják, hogy valójában ki viseli a nadrágot abban a lakásban. S ahol egészen harmonikus minden, ott megvannak a férfinak és a nőnek is a saját tere, a közös tereket, pedig ezek fúziója jellemzi.

 

Ezeket figyelembe véve az alábbi referencia fotókon is jól látszik, hogy a modern lakberendezési stílus merész alkalmazása igazi "Csajos" otthont varázsolt egy klasszikus, budapesti lakásból. 

 

Fürdőszoba tükörrel
Egy modern konyha
Konyha és étkező
Klasszikus falburkolat
Nagyon csajos
A sarokkád