Lakásfelújítás belsőépítészet

lakásfelújítás belsőépítészet

A lakásfelújítás lehet egyszerű praktikus lépések sora, amivel egyszerűen felfrissítjük, tisztává varázsoljuk a teret. Ilyenkor nem történik egyéb, mint tisztító festéssel és pár nyilvánvaló probléma megoldásával, megőrizve az otthonunk korábbi jellegzetességeit, egyszerűbben tisztábbá és komfortosabbá tesszük. Ma már azonban a lakásfelújítás egyre kevésbé elválasztható a belsőépítészettől.


A lakásfelújítással ma már inkább akarunk új inspiráló teret teremteni magunk köré, mint sem, csak egyszerűen rendet. Ilyenkor azonban számos belsőépítészeti kérdést kell megválaszolni a lakásfelújításhoz. Ezekre a kérdésekre adott válaszok egyrészt a szokásainkból, másrészt a vágyainkból táplálkoznak.

 

A vágyak a céljainkból erednek, így ha az otthon a pihenés tere, akkor nyugodt hangulatos környezetet szeretnénk. Amennyiben otthon szeretnénk feltöltődni, vagy új ötleteket szerezni, esetleg otthonunkból végezzük a munkánk, akkor mindenképpen valamilyen ösztönző környezetet szeretnénk. S vannak internetről, TV-ből, vagy újságból megismert stílusok, amik oly módon tetszenek nekünk, hogy mind a pihenésünket, mind az inspirációnkat úgy érezzük, megfelelően szolgálja majd. Ilyenkor természetesen, egyetlen dolgot szeretnénk, a mi otthonunkra szabva minél tökéletesebben megvalósítani ezt a stílust.

 

 A belsőépítészet segít összhangot teremteni

 

lakásfelújítás belsőépítészetA belsőépítészet által megtervezett terekbe, azonban maximálisan bele kell számolnunk a szokásainkat. Tágas környezetet szeretnénk, mert sokszor fogadunk vendégeket, vagy a család közös tevékenységéhez, az otthoni tornához van erre szükségünk.  Akkor természetesen a tágas terekhez világos színek illenek, nagy ablakok, hogy minél több fény jöjjön a lakásba. Érdemes, akkor, ha kicsik az ablakaink azonnal nyílászáró cserében is gondolkodni.

 

Meleg sarkokat szeretnénk kialakítani minden családtagnak, mind a szobáikban, mind a közösségi terekben, hogy mindenki a legtökéletesebben érezze magát? Akkor meleg színeket és olyan térelválasztási funkciókat keresünk, amely a nyitott teret teszi tagolttá, mégis egységessé. Ezek az elképzelések, amik a lakás tulajdonosokban rejtőznek, sokszor hangot kapnak a tervezés során. Azonban a megvalósítás során ezek a családtagonkénti, vagy a család szokásai alapján kialakult elképzelések a felújítás során sokszor széttartanak, a megfelelő tervek hiányában. S ilyenkor bár minden elképzelés megvalósul, valamilyen módon, de mindenkinek hiányérzete lesz a felújított lakással kapcsolatban.

 

Sokszor a hiányérzetünket meg sem tudjuk fogalmazni a megújult környezettel, kapcsolatban, mert minden ott van, minden elkészült, amit kértünk. A belsőépítészetnek a lakásfelújításban pontosan ez az óriási jelentősége, hogy már a tervezés során összhangot teremt az elképzelések, lehetőségek és szokásaink között. A jó belsőépítészeti elképzelések pontosan, ezért nagyon fontosak a felújítási munkálatoknál. Amennyiben van erre lehetőség érdemes belsőépítészt alkalmazni ehhez, de a Balázsépítés csapata, a nagyon sok belsőépítészekkel végzett közös munkából eredő tapasztalat alapján, maximálisan segítségére tud lenni a megrendelőinek. Így az általunk végzett lakás felújítási munkálatokkal biztos lehet abban, hogy a belsőépítészet által elvárt harmónia megvalósul a lakásban.