Luxus házak belülről

Teremts magad köré valódi luxust, az otthonod lehetőségeit maximálisan kihasználva.

 

Ahhoz, hogy látványos luxus környezetben élhessünk először is a tökéletes ház, lakásépítési, vagy felújítási ötletekre van szükségünk. Az ötletek nélkül, amelyek összhangot teremtenek a rendelkezésre álló tér, a környezet és az elképzeléseink között akárhány milliót is költünk az otthonunkra nem érjük el a kívánt hatást.

 

Ahhoz, hogy minőségi legyen a környezetünk, minőségi termékekre van szükségünk, vallják sokan. Így a legtöbb esetben sokszor, a kivitelezők hajlamosak rábeszélni, akár oknélkül is arra, - csak hogy imponáljanak nekünk - hogy mindenből a legdrágábbat válaszuk. Azonban ezek a drága dolgok önmagukban, akár olyan eklektikus és ízléstelen hatást is kelthetnek, ami mérhetetlenül távol áll az igazi luxustól.

 

Ezzel az ötlettelen, csak a prémiumnak mondott alapanyagokra, használati tárgyakra költve horribilis összegeket mindig hiány érzetünk lesz. A luxus, ugyanis akkor éri el a kívánt hatását, ha harmonizál az elképzeléseinkkel, ugyanakkor le is nyűgöz másokat. Ebben az esetben a megálmodott otthon, valóban minket képvisel és mivel önazonosak vagyunk vele, a magamutogatás helyett, valóban az életérzés maximumát, az az luxusát jelenti.

 

Épp ezért sokszor egy olyan bútornak, amit még a dédszülőktől örököltünk és gyönyörűen felújítunk és eköré a családi tradicionális örökség köré teremtünk egy belsőépítészeti világot sokkal erősebb hatása van, mint bármely vadonatúj hightech megoldásnak. Egyrészt a saját tradícióinkat emeljük prémium szintre, így sokkal jobban érezzük magunk, hogy akár az otthon teremtéssel is a családi történetet írjuk tovább.

 

A saját tradícióink, az elért eredményeink és a kortárs stílusosság, egymást tükröző és így építő játékossága az a valódi út, ami mentén a prémium, luxus felújításokat végezzük. Ennek a szellemében állunk hozzá, minden felújításra váró ingatlanhoz, amit az alábbi képek is jól tükröznek.

 

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

luxus házak belülről

 

 

Fények, tükrök, az arany és ezüst színei

 

A csillogó, aranyozott megoldások már XIV. Lajos korában is valódi luxust jelentették. Az arany és az aranyszín mindig is a bőség jele volt. Ezt egészítette ki a csillogó ezüst, akár az étkészletben, akár más használati tárgyakban. A versaillesi időkben, óriási üvegből készült csillár gyertyatartók biztosították a csillogáshoz a fényt. Így az arany, ezüstszínek és fények egymásra hatása uralja a lakás nagyrészét.

 

Az aranyozott csillár, ami mégis modern, az étkező asztalon elhelyezett aranyozott díszítőelemekkel, fokozza a kulináris élvezeteket. Az ezüstös lábtartó, az ezüst golyók és szarvasok az asztalon, mind-mind ezeknek a csillogó sárga fényeknek a hatását erősíti fel. A belső tereket növelik és sokszorozzák meg a nagy fali tükrök a lakás minden részében. A tükrök nemcsak még több fénnyel töltik meg így a lakást, hanem sokkal tágasabbá teszik a teret.

 

A csillogó színek, a fények, a tükrök, így olyan pazar látványt teremtenek az elegáns kék és a szürke különböző árnyalatait felvonultató bútorok között, ami messze túlmutat az elegancián.

 

Keleti kényelem, keleti motívumok

 

Ennek a lakásnak az egyediségét az abban megjelenő keleti ornamentikus motívumok adják. Ez a motívum világ jelenik meg az ezüst lábtartó zsámolynál a nappaliban, hálószobát franciaágyát elválasztó áttetsző fa oldalfalban. Ez a motívum világ jelenik meg a nappaliban az olvasó lámpa mellett található két fotel felett a falon. Hasonló mintázatú kép fogad minket a folyosón is a baloldalon, szemben a tükörrel. Ez a motívum húzódik végig a szőnyegeken, a nappalin át, a dolgozószobáig, a fürdőszobáig bezárólag.

 

A keleti motívumok azonban nem öncélúak, hanem a keleti kényelmet szimbolizálják. A lábzsámoly, a hálószoba, vagy a óriási kád mellette a fehér vázával valamennyien a kikapcsolódás terei. Így ezek a személyre szabott motívumok teljesen új értelmet nyernek ebben a lakásban.

 

A fények, a színek és az ornamentika egymásba kapcsolása valódi és a jó értelemben vett luxust teremt.


luxus házak belülről