Fűtés felújítás, fűtéskorszerűsítés

A fűtéskorszerűsítés az otthonok lakások megújításának egyik legfontosabb tétele. A legjelentősebb rezsiköltségét egy háznak ugyanis maga a fűtés jelenti. Így korántsem mindegy, hogy otthonunkban, hogyan milyen módon és milyen technológiával kerül kialakításra a fűtés. Régi elavult fűtések korszerűsítésével, pedig egyetlen beruházással, jelentősen csökkenthetjük a kiadásainkat.

 

A fűtés felújítás, komplex lakás felújítási feladat

 

A fűtés felújítás sokszor annyi feladat összehangolt elvégzését jelenti, hogy a lakásfelújítás részeként kell kezelni. A fűtéskorszerűsítés, ugyanis sokszor bontási munkákkal jár együtt. Ma már számos lehetőség van ugyanis arra, hogy a felújított fűtés számos egyedi és praktikus megoldást tartalmazzon.

 

Ma már a fűtéskorszerűsítés nem radiátor csövek elvezetése és radiátorok felszerelése, valamint egy ehhez tartozó kazán beüzemelése. Számos olyan megoldás létezik ma már, ami sem csövekkel, sem radiátorokkal nem rontja a lakásunk összképét és így nagyobb teret enged a lakberendezésnek.


 

Fűtéskorszerűsítési megoldások

 

Fűtés felújításA lakások méretétől és típusától függően lehet a fűtés felújításra megoldásokat kínálni. Sokszor a radiátor csövek megfelelő takarása, elrejtése is új színt kölcsönöz a lakásnak, nem beszélve az egyes helyiségekkel harmonizáló radiátorok kiválasztásáról. Már sokszor azzal jelentős változásokat érünk el, ha a fűtés csövek sokkal korszerűbbek, „energiatakarékosabbak” és esztétikusabbak lesznek. A radiátorok ugyanilyen módon fokozzák az otthon melegét.

 

Egészen más kivitelezés megválasztását jelenti, ha távfűtésről, vagy központi fűtésről van szó. A távhő szolgáltatás esetén inkább az esztétikai megoldások dominálnak, magára a központi kazán teljesítményére, minőségére nincs befolyásunk. A központi fűtéses lakásoknál viszont már van mód az adott hely igényeihez és szokásaihoz illeszkedő cirko, vagy más típusú kazán kiválasztására. Ezek kiválasztásával sok energiát takaríthatunk meg hosszú távon.

 

A lakások építési típusától függően kialakíthatunk padlófűtést is, s ekkor gyakorlatilag minden vezeték eltűnik a lakótérből. Ez különösen a gyerekek és idősek számára praktikus fűtési megoldás. A gyerekek sokat játszva a földön nem fáznak fel, míg az idősebbek, akik lábfázósabbak szintén örülnek az ilyen megoldásoknak.

 

Az infrafűtéseknél fűtőfóliákat használunk. Ilyenkor nagyon környezetbarát lesz a fűtésünk és teljesen egyenletes lesz a hőmérsékletelosztás a lakásban. A padló fűtés ellentéteként ma már létezik a mennyezetfűtés is. Mennyezet fűtésnél, amint a nevében is benne van a fűtőtestek, a mennyezetre kerülnek. Ezt gipszkartonos álmennyezettel könnyű eltakarni. A légbe fúvásos technikát is sokan kedvelik, mint egyedi megoldást, amikor a szintén rejtett fűtőtestekből érkezik a gondosan elhelyezett csöveken keresztül, a finom meleg levegő az otthonunkba.

 

Fűtés korszerűsítésA fűtés kialakításánál figyelembe kell vennünk az ottélők egészségügyi elvárásait, életmódját is. Sokan olyan megoldást keresnek, ahol nincs jelentős levegő mozgás, mert az zavarja őket. Egyes lakásokban az lesz fontos szempont, hogy ne száradjon ki nagyon a levegő, megfelelő legyen a páratartalom a jó közérzethez. Így ma már rengeteg féle fűtéskorszerűsítési megoldásból választhat bárki igényeinek megfelelően.

Legyen szüksége bármilyen fűtéskorszerűsítési megoldásra, mi mindenképpen a legmegfelelőbb megoldást kínáljuk Önnek.

 

Ráadásul a lakásfelújítási munkák tapasztalata segít abban, hogy gyorsan és esztétikusan rakjuk rendbe a fűtéskorszerűsítés során keletkező vésések, falverődések és fúrások nyomait.

 

Velünk a lakásod meleg és esztétikus lesz.

 

 

 

Fűtés felújítás