Lakásfelújítás design

Lakásfelújítás, kiinduló pontja

 

Egy lakásfelújítás ma már nem a felújításra váró területek beazonosításával kezdődik, hanem azzal, hogy kitaláljuk, milyen design-t szeretnénk az otthonunkban. A design megálmodásához, ha tehetjük, lakberendezőt veszünk igénybe, aki a szokásaink és a stílusunk alapján megalkotja a felújításra váró lakás belsőterét. Ilyenkor, mint a lakásfelújítást kivitelező cég, már kész tervekben tudunk gondolkodni a designal kapcsolatban.

 

Az előre pontosan megtervezett lakás design, nagyon sokat segít. Az elképzeléseket ugyanis még a tervek szintjén, a látványterveknél lehet módosítani. Így, amíg meg nem születik a végleges terv, addig mindig lesz módunk változtatni az elképzeléseken, különösebb plusz költségek nélkül. Az elkészült tervekhez beszerezni a szükséges alapanyagokat és ez alapján végezni a felújítási munkát természetesen sokkal hatékonyabb. Különösen, ha a belsőépítész a terveihez, konkrétan megjelöli a termékeket, amiket a megrendelő a megújulásra váró otthonában látni szeretne.

 

Amennyiben a tervek, csak egy elképzelt és vágyott lakás design alapján készülnek – amihez mintákat az internetről, vagy újságokból gyűjtöttünk - akkor inkább lehetnek problémák a kivitelezésnél, a lakás deisgnnal kapcsolatban. Nem pontosan olyanok lesznek egyes alapanyagok, berendezési tárgyak, ahogy megálmodtuk, mert ezek a fotókról nem igazán beazonosíthatók. Esetleg túlsok olyan egyedi gyártást igénylő bútor, vagy egyéb berendezési tárgy, építészeti megoldás kerül a lakás designba ezek alapján, ami rendkívül megdrágítaná a kivitelezést. Ilyenkor a tervek alapját képező fotókat, mindig össze kell hangolni a valósággal, a realitással. Ez teszi lehetővé, hogy a lakásfelújítási munkák végére is csodálatos design szülessen, ha nem is pontosan, olyan, amilyent a papíron láttunk.

 

Lakásdesign, felújítási terv

 

lakás designA jó lakásfelújítási design alapja a jó tervezés, amiben minden egyes alapanyag és berendezési tárgy a valóságban elérhető. Ez a gondos és alapos tervezés a legtöbb lakás design kialakításánál, sokszor nem áll a rendelkezésünkre. Így a lakásfelújítási design megoldások, az elképzelések, a lakás adottságainak megfelelő lehetőségek és a tulajdonosok elképzeléseinek az ötvözete lesz, az esetek nagy százalékában.

 

Mivel sok megrendelőnk a lakásfelújítás designjával kapcsolatos elképzeléseit elsősorban az interneten fellelhető fotók, vagy lakás magazinok cikkei, képei alapján alkotja meg, nekünk tudnunk kell segíteni, ezeknek az elképzeléseknek a valóra váltásában. Éppen ezért, amikor a helyszíni felmérést végezzük, akkor pontosan felmérjük, a korábbi lakásfelújításai tapasztalataink alapján a lehetőségeket, és már ekkor szeretünk pontos képet kapni a lakás design elképzelésekről is.

 

Ezek alapján már az elején tudjuk pontosítani, hogy az elképzelések és a megálmodott designak megfelelő kivitelezés, hogyan kerül összhangba. Mi mindenkor azt tartjuk szem előtt, hogy a megrendelőnk által megálmodott otthon a felújítás után maximálisan megvalósuljon.

 

A megvalósult lakás design

 

lakás designA lakberendezők által pontosan megtervezett otthonok design megvalósításait, azért szeretjük, mert minden alkotó, így egy lakberendező számára a legnagyobb öröm, ha a terveit látja tökéletesen megvalósulni. A tervek megvalósulása, pedig a lakástulajdonosoknak is óriási élmény, látni, ahogy valósággá válik mindaz, amit a papíron, mint elképzelés láttak. Amikor viszont képek, fotók, mint irányok alapján szeretnének egy-egy lakást felújítani, akkor ez az élmény a sokszorosára növekszik. Egy elkészített egyedi belsőépítészeti terv, csak rólunk szól, míg a máshol elkészített fotók, mint minták alapján létrehozott terv sokkal erősebb hatást vált ki megrendelőinkben. Ilyenkor mivel inkább csak az irányai vannak meg a lakás designak, a hatás felerősödik, mert a fotókon látottak és az elképzelésekhez képest is sokkal látványosabb, ahogy otthonunk új designt ölt. 

 

Akármilyen módon gondolkodik, hogy szeretne egyedi lakás-designt, akár belsőépítésszel és az általa elkészített tervekkel, vagy csak elképzelései vannak, mi mindig partnerei vagyunk ügyfeleinknek, hogy az elképzeléseik megvalósulása sokkal látványosabb legyen, mint ahogy azt elképzelték. Bármilyen felújításra váró lakás design ötletével keressenek meg minket bátran.