Tereprendezés

tereprendezés Budapest

A házunk közvetlen környezetében jelentkező különböző problémák sokszor a nem megfelelő földmunka, tereprendezés miatt alakulnak ki. A talaj vizesedése, vagy idővel az egyenetlenségek egyre komolyabb bajokat szülhetnek, amit akár az épület is, a családi otthonunk megsínyli. Ezek az először apró, később kellemetlen problémák, amik a nem megfelelő terepviszonyokból származnak jó, ha időben megoldásra kerülnek.

 

Azonban a tereprendezés a meglévő növényzet és a talajban kialakult elváltozások miatt nem is olyan egyszerű feladat. Főként, ha elég sok fa vesz minket körül, vagy áll a közelünkben. A fák gyökérzete ugyanis egészen bonyolult és szerteágazó módon képes átjárni a talajt. A gyökérzetek megnehezítik a tereprendezést, ugyanis a föld mozgatás, a föld elegyengetést úgy kell megoldani, hogy a talajszerkezetet befolyásoló gyökérnyúlványoktól megszabaduljunk, de a fák is egészségesek maradjanak.

 

 

A talajtípusok problémái

 

tereprendezésMinden egyes földterületen kialakul egyfajta növényzet, ez lehet hasznos, vagy akár káros is a talajszerkezetére. Sokszor még a gondosan megtervezett kertek, a gyakorlott kertészkedés is lehet a bajok forrása. Olyan növények kerülnek egy megadott területre, amelyek jobban elvonják a vizet. Így a talajunk túlságosan kemény, egybefüggő lesz, amit a rendszeres locsolás sem képes kompenzálni. Így ez a talaj minden kisebb földmozgásra sokkal érzékenyebben reagál. Vagy olyan növényeink vannak, amelyek túlságosan porhanyóssá, lazává teszik a talajunkat. Előfordulhat, hogy nincsenek meg a megfelelő vízelvezetések és emiatt minden nagyobb esőzés esetén megáll a víz az udvaron. Ez nagyon, sárossá nedvessé teszi a talajt.

 

Mi a tereprendezés során, csak a következményeket látjuk, aminek a szellemében a legoptimálisabban kell megoldani a tereprendezést. A feladatunk, hogy a talaj megfelelő tömörségű és megfelelő szintezésű legyen. Sokszor a tereprendezés során sikerül megszabadulni a kellemetlenségeket okozó gyökérnyúlványoktól, így a repedések, erek, eltűnnek a talajból. A munkafolyamatok közben feltárt talaj tulajdonságai alapján a szakképzett kertészek már megtudják mondani, hogy a tökéletes kert kialakításához, később milyen növényeket érdemes telepíteni. Így az ilyenkor tapasztalt hibák már kiküszöbölhetőek lesznek a jövőben.

 

 

A tereprendezés célja

 

A tereprendezés végső célja ugyanis az otthonos és megfelelően gondozható talaj. Olyan udvar kialakítása, ami kellemes környezetet biztosít a családnak, biztos talajt jelent a rajta álló épületeknek, a földmozgások, vizesedések esélyének a minimálisra csökkentésével.

 

A tereprendezés után, növények újra telepítésével ugyanis mindig a nagyobb otthonosság és természetbarátabb környezet érzése az, amit kapunk.

 

Tereprendezési munkákhoz, ezért keresse a Balázs Építés és csapatát, hogy valóban ilyen teret teremthessünk az otthona köré.

 

tereprendezés

 

 

Tereprendezési munkák
Földszállítás tereprendezés