Stílus és hangulat - Lakásfelújítás Budapesten

Az Ön budapesti otthona is ilyen lett a felújítás után?

 

Lakásfelújítás stílusosan. Azok az otthonok, amelyek hangulatosak, azok mindig stílusosak is egyben. A stílusos otthonoknak, pedig mindegy, hogy milyen stílust követnek, de meg lesz a saját hangulatuk. Pontosan ezért mi mindig ügyelünk arra, egy-egy lakásfelújításnál, hogy bármilyen stílust kelljen is követnünk, bármit is álmodott meg a megrendelőnk, akkor is megteremtsük azt a hangulatot, amit ezzel a stílussal elvárnak.

Ennél a budapesti lakásfelújításnál a világos-sötét kontrasztok, amelyek végig vonulnak a lakáson adták meg azt az alaphangulatot, amit a megrendelőnk elvárt. Ez különösen akkor előnyös, ha egy kisebb terű lakásban a maximális térkihasználás segítségével mintegy megnöveljük azokat a lehetőségeket, amelyek az alapterületben rejlenek.

A konyha-étkező kialakításánál pontosan emiatt a természetesség  volt a meghatározó. A természetességet faborítások és a fehér szín összjátéka alkotta. A faborításokat ráadásul más-más színűre festettük, ami kiemelte a fehér térnövelő szerepét, annyi fényt csampészett ebbe a lakrészbe. A fémes, ezüstös vödröcskékbe telepített fűszernövények, csak ráerősítettek a konyha hangulatára.

A tér kihasználás és növelés koncepcióját együttesen segítette, hogy a konyhaszekrény és a főzőfelületek egy felfelé ívelő lépcsősor alá kerültek. A lépcső, ami az égbe emelkedik mindig is nyitottá és nagyobbá teszi a teret. A lépcsőkialakításánál is a természetes fahatások domináltak. A lépcső felfelé ívelését adják vissza azok az egyedi székek, amiket a kisétkező asztalhoz A konyha kialakításából is jól látható, hogy ez egy szerelmes párnak tökéletes otthona lesz. Ebbe a természetes és világos térbe, bármilyen étel is kerüljön az asztalra, annak a színei - mint itt a narancslé - megsokszorozzák a konyha hangulatát. A falon egy kerékpárt ábrázoló kép is pontosan ennek a természetességnek, fiatalos lendületnek a szimbóluma ebben a konyhában.

 

Stílus és hangulat a lakásfelújításnál, helyiségenként változóan

 

A közös étkezések, főzések tere így lett nagyon vidám és bármelyik nap más-más színnel, étellel megtölthető ebben a lakásban. A nappaliban a közös olvasásnak, tévézésnek, vagy zenehallgatásnak megfelelő hangulatot kreáltunk. Egy ilyen térben az agy működése, sokkal jobban rezonál az őt érő impulzusokra. A téglaborítás, a sötétebb színek is ezt segítik elő, hogy a intenzívebb figyelmet, intellektuálisabb elmélyülést igénylő zenék, könyvek, filmek is minél mélyebb élményt nyújtsanak ebben az otthonban.

Egy kis uzsonnaasztalka segíti, hogy akár a munka mellett is, a közös teázásra, kávézásra és beszélgetésekre is mód nyíljon. Az állólámpa és a csillár is egymás tükörképei, szintén a térnövelés jegyében, mind lefelé, mind fölfelé megnyitják a teret. Az ilyen nyitott formákat tartalmazó térben a kreatív erők is sokkal jobban érvényesülnek.

A felfrissüléshez, pedig ennek a színvilágnak megfeleltethető fürdőszoba kidolgozása teremt lehetőséget. A térnövelő fehér és a zöldnövények a konyhából, míg a csempék inkább a nappali színvilágából hoznak ide magukkal elemeket. Így a két eltérő stílus és hangulat a lakás egy adott pontján egybeolvad.

A stílusok kidolgozásánál, ha helyiségenként más-más is a cél, az összkoncepció megteremti azokat a hangulatokat, amitől egy lakás igazán otthonossá válik.


Reggeli az asztalon, mert itt minden nap jól indul.
A konyha a lépcső alatt, a teret maximálisan kihasználva.
Lakásfelújítás ötletek, a tökéletes tér kihasználásra.
Nem kérdés, hogy az ebben a nappilaban élők, milyen zenét szeretnek?
A tégla mindíg divatossá tesz egy nappalit.
Itt csak jól, felfrissülve kezdődhet a nap.