Polgári lakás felújítása Budapesten fotókkal

Minden felújított lakásnak van egy története

 

Ennek a régi polgári lakásnak a felújításakor már az új uniós elvárásoknak is megfelelő energiatakarékos kondenzációs kazán került beépítésre. Ez a történetnek az a része, ami azt írja le, hogy a kortárs technikai elvárásoknak hogyan feleltethető meg, egy több mint száz évvel ezelőtt készül épületben található lakás is. A technikai lehetőségek, ma már ugyanis lehetővé teszik, hogy egy lakásból, a korábban felhasznált alapanyagok és megoldások függvényében is a lehető legtöbbet hozzunk ki. A legjobb szakácsok is a rendelkezésükre álló alapamyagokból hozzák ki a legtöbbet és a mi tapasztaltaink Budapesten, amelyeket régi polgári lakások felújításában szereztünk lehetővé teszik, hogy ezekből a típusú otthonokból a maximumot valósítsuk meg.

A régi polgári lakások jelleggét és hangulatát megőrizve kell ugyanis megteremteni, egy ma élő család számára azt az otthont, ami az épület tradíciójával összhangban van, de technikailag napjaink csúcsminőségét garantálja.

 

Régi polgári lakásfelújítás Budapest

 

Számos vidéki nagyváros polgári típusú házainak, a benne kialakított lakásoknak meg van a maguk egyedisége, az ott jellemzően használt építészeti megoldásoknak megfelelően kell hozzáállni ezekhez az épületekhez. Nyilvánvalóan az adott időszak Budapestén is, amikor ezek a régi polgári lakások épültek, meg voltak az aktuális trendek, műszaki megoldások, amiket szívesen alkalmaztak az itt dolgozó mesteremberek. Ezek az építészeti megoldások, azonban sokkal inkább voltak lokálisak, az adott helyhez kötődőek, mint napjainkban. A mai felgyorsult világban az infromációk, nagyon gyorsan jutnak el a világ egyik pontjáról a másikra. Így egy valahol tőlünk távol kidolgozott technológiai megoldást is gyorsan tudunk másolni.

Abban az időben, amikor ezek a polgári lakások épültek még nem volt ez így. A közvetlen környezetükből, megfigyelésekkel szerezték sokkal inkább a mesteremberek a tapasztalatokat. A külföldi utakra, inas évekre is azért volt inkább szükség, hogy a saját szemükkel tapasztalják meg milyen műszaki megoldások léteznek a világban. Ezeket az építészeti megoldásokat hazahozva, akár évtizedekig is lehetett vezető valaki a saját területén, csupán ezekkel az újításokkal és azok elterjesztésével. Ki merre járt a nagyvilágban, hol milyen mesteremberek dolgoztak egy-egy településen ez nagy mértékben meghatározta, hogy ott milyen megoldásokat preferáltak a lakások építésénél.

A budapesti polgári lakásoknál is vannak ilyen jellegzetes megoldások, amiket nyilván csak akkor ismer fel az ember, ha nagyon sok ilyen típusú lakásfelújítást végzett már. Ezekhez a régi polgári világban alkalmazott építészeti megoldásokat feltérképezve, az ezekhez kötődő megoldásokat dokumentálva válhat valaki csakis igazán a régi polgári lakások felújítójává Budapesten is. A Balázsépítés és csapata, abban a szerencsés helyzetben van, hogy számtalan ilyen típusú felújítással a háta mögött, már jól ismerjük azokat az építészeti megoldásokat, amiket ezeket az épületeket megálmodó és létrehozó mesterek alkalmaztak.

 

Menjen biztosra a régi polgári lakások felújításánál Budapesten

 

Ezeknek a tendenicáknak, műszaki megoldásoknak az ismeretét kitűnően tudtuk kamatoztatni ennek a lakásnak a felújításánál is. Számos olyan buktató van, amivel nekünk már nem kell kísérletezni, hanem rutinosan tudjuk, ott milyen alapanyagokra és műszaki megoldásokra lesz szükség ahhoz, hogy egy ilyen régi polgári lakásból a legtöbbet hozzuk ki.

Ebben a belvárosi lakásban a munkánk során felújításra kerültek a nyílászárók, a teljes elektromos, víz, és fűtési rendszer. Ezeknél a régi polgári lakásoknál is ez az otthonok érhálózata, ami nagyon sok csapdát rejt magában és sok egyedi megoldást igényel. A fotókon is jól látszik, hogy mi a villanyszereléskor, hogyan sikerült esztétikusan kihasználni a rejtett világítás lehetőségeit. Ez rendkívül fontos tényező az átlagosnál nagyobb belmagasságú otthonokban. A régi burkolatok felszedésre kerültek, és aljzatbetonozás, kiegyenlítés után új hideg, és meleg burkolatokat raktunk le. Az új otthon ezektől a megoldásoktól meleg, s hangulatos lett, ugyanakkor megőrizte a tágasság érzését is.

Különlegessége ennek a felújításnak a belsőépítészeti és lakberendezési ötletek a  megrendelőnktől származtak és a mi elsődleges feladatunk volt ezek minél tökéletesebb megoldása. Így végül a felújítás végére megrendelőnk valóban azt láthatta maga előtt, amit megálmodott a tervezés idején.

Tekintse meg a képeket, amelyek a megrendelőnk lakberendezői tehetségét dicsérik!

Modern konyha a régi pollgári lakásban Budapesten
Régi polgári lakásfelújítás Budapest belvárosában
Polgári lakásfelújítás Budapest
Beltéri ajtók felújítása, régi polgári lakásban
Régi polgári lakás teljes felújítása Budapesten
Padlóburkolatok kicserélése, régi polgári lakás Budapest
Tapéta: felújítás régi polgári lakásban
Fűtéskorszerűsítés, régi polgári lakásban
Mosdó világítással, régi polgári lakásfelújítás
Fürdőszoba sarokkáddal, régi polgári lakás