Ház felújítás

ház felújítás

Egy ház önálló teljes épület és igazából ez különbözteti meg a lakás felújításoktól. A társasházakban, bárházakban és panel épületekben lévő lakásoknál kizárólag a nyílászárókra és a belső terekre kell koncentrálnia a felújítást végző cégnek. Ezzel szemben a ház felújítás, az a teljes épület szerkezetre kiterjed, a talajtól, a tetőig.

 

A földmozgások, a különböző természeti, időjárás változások, mind-mind hatással vannak egy ház alapjára és a teljes falszerkezetre. Így egy háznál alaposan át kell nézni a teljes homlokzatot, falazatot, az esetleges földmozgások következtében fellépő új hibákat. Ennek természetes folytatása a tetőszerkezet alapos vizsgálata, valamint az esőelvezető csatornák és egyéb az épületen található kiegészítők átnézése. Egy ház felújítása csak akkor lehet alapos és eredményes, ha az épületszerkezet és tető állapota tökéletes.

 

Nincs értelme a festésnek, ha a földmozgások miatti hibákat nem szüntetjük meg, mert az új festés, tapétázás, felújítás, akár pár hónapon belül tönkre mehet egy a falat kettészelő repedés miatt. S mit ér, ha a falazat rendben van, de az első nagyobb őszi viharban beázik az otthonunk. A ház felújítás, a teljes épület szerkezet átnézésével, a megoldásra váró problémák kijavításával indul.

 

 

Ház felújítás, lépésről lépésre

 

ház felújításA szerkezethez szorosan tartozó nyílászárók követik, ezt a vizsgálatot, ahol szükséges ott cserélni, ahol megoldható ott hőszigetelni kell. S ettől kezdve a lépések sora megegyezik bármelyik lakásfelújításéval. Az az a víz és villanyvezetékek állapotának felmérését, a burkolatoké követi. S ha minden ilyen elem rendben van, a szükséges dolgokat kicseréltük, a javításra várókat kijavítottuk, akkor következik a munka esztétikai része. A ház tulajdonosok dizájn elképzeléseinek és életvitelüknek megfelelő belső terek konyha, fürdőszoba, szobák felújítása.

 

Egy ház felújítás végén az összkép is teljesen más lesz, mint egy lakás esetében. A házzal együtt a legjobb esetben, a teljes épület és annak környezete is megújul. Ezért már messziről, amikor hazaérkezünk meglátva a házunk, az otthonosság érzése fog el. Míg a bejárathoz érünk már, addig is az épület maga megannyi emléket és kreatív gondolatot áraszt. S ezzel harmonizálva a belső tér, ha belépünk, csak még inkább fokozza az otthonosság érzését. A ház felújítás önmagában is kreatív és sok szakértelmet jelentő munka, de mi annak örülünk a legjobban, hogy amit a munkánk során létrehozunk egy ház felújításnál, hosszú évekre ezt a kreatív és otthonos érzést teremthetjük meg a ház lakóinak is.

 

ház felújítás