Gépi földmunka

gépi földmunka Budapest

Családi házunk, közvetlen lakókörnyezetünk otthonosságát nagy mértékben meghatározza, hogy milyen alapokra építkeztünk. Ebből a szempontból meghatározó szerepe van a földmunkának. A földmunka ma már igazából gépi földmunka. A megfelelő talaj minőséget, egyenletességet csakis így tudjuk elérni. Rutinos családi ház felújítóként pontosan tudjuk, hogy milyen meghatározó a megfelelő minőségben eldolgozott talaj, amire építkezünk, amire a kertünk telepítjük.

 

gépi földmunka BudapestenA felújítások nagyrésze, egy-egy családi háznál sajnos a nem megfelelő talajmunkák, az alapok szigetelése miatt válik szükségessé. A nem megfelelően tömörített eldolgozott földmunka eredményezi ugyanis azokat a mozgásokat, amik először csak hajszálrepedéseket, a víz alapba szivárgását eredményezik. S az idő előre haladtával ezek a pici erek, csak tágulnak, egyre több problémát és egyre gyakoribb festést, felújítást eredményezve. Amennyiben gyakran érzékel ilyen hibákat, akkor egy soron következő családi ház felújításnál javasoljuk, hogy a tereprendezés munkálatait is végeztessék el.

 

 

Más-más típusú talaj, más technológia

 

Különösen nagy jelentősége van annak, hogy a különböző talajminőségek esetén hogyan végezzük a földmunkát. Ahol tömör, szilárd, akár agyagos a talaj, az egészen más eljárásokat igényel, mint ahol homokos, laza talajnál kell megteremteni a megfelelő alapokat. A megfelelő földszint kidolgozásához, akár szükségessé válik a nem megfelelő talajrétegek elszállítása és pótlása, vagy esetleg azok vegyítése. A ház és a kert terveinek megfelelő minőségű és tömörségű talaj kialakítása létfontosságú minden további lépest tekintve.

 

A talaj tökéletes eldolgozása, a terep adottságainak megfelelő enyhe lejtések, a víz elvezetéshez különösen fontos minden ingatlan esetében. Ahol viszont épületek, építmények állnak ott a teljesen vízszintes felületek kidolgozása az, ami komoly szakértelmet igényel. A földmunkához is speciális szakértelem kell egyrészt a megfelelő irányok, talajösszetétel és talaj kezelés esetében. Így azoknak az alapoknak a kidolgozását, amire a háza épül, vagy ahová a kertet telepítik ne bízza olyan emberekre, akik számára a földmunka nem jelenti mindazt a tudást és elvárásokat a kivitelezéssel kapcsolatban, amit fentebb felsoroltunk.

 

Amennyiben a gépi földmunkákkal is biztosra akar menni, akkor bízza meg ezzel a Balázs Építés és csapatát.

 

gépi földmunka Budapesten

Bobcat gépi földmunkához
Árokásás
Földszállítás gépi földmunka