Családi ház felújítás

családi ház felújítás

 

A családi ház felújítás, más térszemléletet követel

 

családi ház felújításA családi házak, teljes életteret jelentenek a családoknak. Az az nem egy épületen belül elhelyezkedő lakás, az amelyet teljes egészében maguknak mondhatnak, hanem az udvar, a kerítés, az az utca, a város teréből egy teljes rész az övék. Egy családi ház felújítás így teljesen más térszemléletet igényel a kivitelezőtől, mint egy lakásfelújítás.

 A családi ház felújításnál, sokkal nagyobb távlatban, horizontban kell emiatt gondolkodni. Egy-egy családi ház ugyanis meghatározza az utcaképét is. Nyilván vannak, olyan tulajdonosok, akik szeretnek kitűnni a többiek közül, így az utcaképet markánsan meghatározó házat építenek. Azonban, akkor ehhez kell igazodnia, a kerítés, az udvar kialakításának, mint ahogyan ezeket a motívumokat kell kibontani a lakás belsejében is.

Ott, ahol viszont a természetesség dominál, ott az angol kertek, a háznál alkalmazott sokféle faanyag, mint a természetesség jellemzője az, ami megjelenik az épületen és azon belül. A belsőépítészeti megoldásoknál is a természetes anyagok kell akkor, hogy domináljanak. Egy ilyen családi háznak a belsőépítészetét a rusztikus építészeti stílus határozhatja meg például.

 Családi ház felújításánál tehát komplett térben, térszerkezetben kell gondolkodni, ahhoz, hogy valóban a felújítási szakma elvárásainak megfeleljünk. Így sohasem lehet egy családi háznál megelégedni, részleges, a lakás egyes pontjainak megfelelő megoldásokkal. Sokszor ezek a praktikus megoldások lehet, hogy nagyon egyszerűnek és kézenfekvő megoldásokat jelentenek a kivitelezőnek, de ugyanakkor, ha nem felel meg a teljes térkoncepciónak, akkor bizony ezek a részleges felújítások megsértik a családi ház szellemét.


 

Még a részleges ház felújítások is a teljes teret kell szem előtt tartsák

 

családi ház felújításAz apróbb időszakos felújítások, attól függően, mik öregednek el előbb, vagy mire van épp pénze a tulajdonosoknak mindenképpen a teljes teret, amiben a családi ház elhelyezkedik tartsák szem előtt. Ugyanis az a családi ház, aminél valóban igaz az én házam, az én váram mondás, az a család életének önálló terrénuma és megkülönböztet másoktól mindig egy téregészt.

Épp a családi házak esetében, akár a részleges, akár a teljes felújításoknál épp ennek figyelmen kívül hagyása miatt alakulhat ki egy olyan eklektikus kép, ami miatt a család, ha nem is tudja pontosan, de érzi, hogy az otthona nem teljesen olyan, amilyent szeretnének. Az otthonuk nem teljesen olyan, ami illik a személyiségükhöz. S azt otthonuk közel sem érte el, bontották ki belőle azokat a lehetőségeket, amik benne rejlettek, amikor a család megálmodta.

 Ne felejtsék családi házak felújításnál az ok abban keresendő, hogy nem teljes térkoncepcióban gondolkodtak, akik az építési, felújítási munkákat végezték Önöknél. Azért, hogy elkerülje ezt a hiányérzetet, családi háza felújításánál, vegye fel, mielőbb a Balász Építés csapatával a kapcsolatot.

 

családi ház felújítás