lakásfelújítás ötletek

Lakásfelújítás ötletek

lakásfelújítás ötletek

Bármilyen területen is legyen róla szó, mi magyarok, ha ötleteket kell találnunk, akkor rendkívül kreatívak vagyunk. Nincs olyan dolog, amelyhez ne lennének olyan ötleteink, amelyek alapvetően megváltoztatják az ott uralkodó elképzeléseket. Számos ötlet kavarog mindig a fejünkben, számos ötlet papírra lejegyezve sorakozik az asztalunkon. S nagyon sokszor eljutunk odáig is, hogy rengeteg információt begyűjtünk az ötleteink megvalósításához. Kész kincsesbánya ilyen szempontból egy-egy dolgozóasztal nálunk.

Trendi burkolatok a lakásban

Fürdőkád burkolása

A lakásfelújítás talán legizgalmasabb része, amikor helyiségeink a padló- és falburkolatoktól színeket, textúrákat, hangulatot, saját arculatot kapnak.

A lakástulajdonosoknak azonban csak kis része rendelkezik határozott elképzeléssel arról, hogy pontosan milyen csempét, padlólapot vagy falburkoló elemet szeretne látni otthonában. Többnyire a bizonytalanság a jellemző ezen a téren és ez teljesen érthető is, hiszen a gyártók hihetetlen palettával kényeztetik a vásárlókat. Akár az esztétikai, akár a műszaki sajátosságokat nézzük, a kínálat átláthatatlan és az alapvető funkcionális feltételeket leszámítva általában pillanatnyi tetszés szerint választunk belőle.

Hasznos tippek polgári lakások felújításához

Galéria építése

Ha lakásfelújításról van szó, akkor a nagy belmagassággal rendelkező polgári lakások tulajdonosai gyakran érzik úgy, hogy nincs megfelelő megoldás az építészeti kialakításból fakadóan.

Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy az ilyen jellegű lakások sokszor több lehetőséget rejtenek magukban, mint a hagyományos belmagassággal rendelkező típusok.

Nézzük azonnal a klasszikusnak számító megoldást, a galéria kialakítást. Nem csak a hasznos alapterület növelhető segítségével, de rendkívül esztétikus és trendi megoldások születhetnek a tér függőleges métereinek felezésével. Míg egy átlagos helyiség esetében szinte kivitelezhetetlen a galéria, vagy legalábbis nem éri meg költeni rá a végkifejletet látva, addig a nagy belmagasság kiválóan alkalmas erre a célra. Kialakíthatunk fent is teljes értékkel bíró helyiséget, de körülbelül 4 méter alatt javasolt inkább a fekvőgaléria. A lenti tér beépíthető, kiválóan alkalmas tárolásra, de akár hasznosítható a lakás szerves részeként is. A galéria nagy előnye, hogy segítségével a polgári lakások esetében gyakran gondot okozó fűtési problémák is orvosolhatóak, hiszen így kellemesebb lesz a hőmérséklet fent, és lent is.

Oldalak