lakásfelújítás ára

Szobafestés árak

szobafestés árak

A szobafestés áraknál, minden megrendelő, azt szeretné, ha már az ajánlatkérés pillanatában fix, előre jól kalkulálható, minden költséget tartalmazó árral kalkulálhatnának. Ehhez általában a négyzetméter alapú elszámolást tartják üdvözítőnek. Valójában azonban ez nem adhat reális képet és csak félrevezeti az ajánlatkérőt! Ugyanis minden lakásban mindenkinél, ugyanolyan falak, ugyanolyan szokások kellenének legyen és ugyanannyi időnként kellene újrafestetni a falakat is.

Csakis ilyen körülmények között lenne lehetséges, hogy egységes négyzetméter ár alapon kalkuláljuk a szobafestés árát, mert akkor mindenkinél mindig ugyanazok a körülmények állnának fenn.

Lakásfelújítás árak

lakásfelújítás ára

A lakásfelújítás ára végül is mindig egy konkrét szám lesz. Csak az a kérdés, hogy ez a szám megegyezik e az előzetes elképzeléseinkkel, kalkulációinkkal. Kétféle módja van éppen, ezért, amíg elérjük ezt a konkrét számot, a lakásfelújítás során.

1.  A lakásfelújítással kapcsolatban rengeteg elképzelésünk, ötletünk van. Ehhez rengeteg kreatív tervet összegyűjtünk, vagy meg is terveztetjük azt pontról pontra, hogyan nézzen ki a lakásunk. Van egy álmunk, amit mindenáron megakarunk valósítani. Ilyenkor szokott többnyire az történni, hogy elképzeléseink a megvalósítás során olyan számokat öltenek, amik vállalhatatlanok lesznek végül is.

 2.   A rendelkezésünkre álló költségkeret a meghatározója annak, hogy mennyit akarunk egy lakásfelújításra szánni. Ez azonban sokszor, ha nagyon szűken számolunk még a legszükségesebb, legégetőbb feladatok megoldására sem elegendő.