lakásfelújítás

Teljeskörű lakásfelújítás Budapest

Lakásfelújításban sohase elégedjen meg a részmegoldásokkal. Egy lakásfelújításnál az egyes szakma specifikus területek általában jól elkülöníthetők. Víz, gázvezeték, villanyszerelő, kőműves, nyílászáró beépítők, festők, burkolók. Ezek a területek mind, még ha a tulajdonos magára is vállalja, hogy külön-külön megállapodik a szakmája legjobb mesterembereivel, akkor sem adják ki a teljes egészet. Ilyen módon, más-más brigádokkal dolgoztatva kétséges a teljeskörű lakásfelújítás megvalósulása.

Trendi burkolatok a lakásban

Fürdőkád burkolása

A lakásfelújítás talán legizgalmasabb része, amikor helyiségeink a padló- és falburkolatoktól színeket, textúrákat, hangulatot, saját arculatot kapnak.

A lakástulajdonosoknak azonban csak kis része rendelkezik határozott elképzeléssel arról, hogy pontosan milyen csempét, padlólapot vagy falburkoló elemet szeretne látni otthonában. Többnyire a bizonytalanság a jellemző ezen a téren és ez teljesen érthető is, hiszen a gyártók hihetetlen palettával kényeztetik a vásárlókat. Akár az esztétikai, akár a műszaki sajátosságokat nézzük, a kínálat átláthatatlan és az alapvető funkcionális feltételeket leszámítva általában pillanatnyi tetszés szerint választunk belőle.

Energiatakarékos megoldások lakásfelújítás alkalmával

Természetes világítás

Intenzív színekkel tenné különlegesebbé életterét?

Esetleg egyéni elképzeléseit juttatná érvényre a lakás különböző helyiségeiben? A szobafestés számos lehetőséget rejt magában, lakásfelújítás alkalmával pedig ez az feladat, amelyet szinte biztosan el kell majd végeznünk. De hogyan kezdjünk neki laikusként? Milyen eszközökre lesz biztosan szükségünk? Mennyi alapanyagot vásároljunk? Olyan kérdések ezek, amelyekkel minden lakásfelújítás előtt álló találkozni szokott. Cikkünkben igyekszünk néhány hasznos tanáccsal szolgálni mindazoknak, akik igényes, minőségi munkát szeretnének végezni akkor is, ha saját maguk intézik a festéssel járó feladatokat.

Mire lesz szükségünk?

Ha spórolni szeretnénk, akkor mindenképpen megéri házilag nekilátni a festésnek. Ehhez ma már minden szükséges eszköz és felszerelés megtalálható a szaküzletekben, hipermarketekben. Az előre kikevert festékek választásával attól sem kell tartani, hogy nem a megfelelő árnyalat kerül majd a falakra. Fedőfóliáról feltétlenül gondoskodjunk, hiszen segítségével megóvhatjuk bútorainkat, és még a kipakolással sem kell bajlódnunk. Ecsetekre szintén szükségünk lesz, lehetőleg többféle méretben, ha pedig többen dolgozunk, akkor érdemes festőhengerből is minimum kettőt vásárolni. A költségek elenyészőek, és ezek megfelelően kimosva a későbbiekben is használhatóak.

Milyen festéket vásároljunk?

Oldalak