családi ház felújítás

Ház szigetelés

ház szigetelés Budapest

Ahogy beköszönt a hidegebb idő azonnal érezzük a házunkon, hogy milyen pontokon sokkal hidegebb a fal, a padló, hol vannak légáramlatok, amik mind drágítják a fűtésünket. Sokszor tudjuk, hogy a fűtés számlán jelentősen spórolhatunk a megfelelő hőszigeteléssel, de a megtérülési mutatókat nem érezzük elégségesnek ahhoz, hogy belevágjunk a ház szigetelésébe. Sokszor ez, amiatt van így, mert a szigetelési beruházást és a fűtés számlát, mint tételeket hasonlítjuk csak össze.

Családi ház felújítás

családi ház felújítás

A családi házak, teljes életteret jelentenek a családoknak. Az az nem egy épületen belül elhelyezkedő lakás, az amelyet teljes egészében maguknak mondhatnak, hanem az udvar, a kerítés, az az utca, a város teréből egy teljes rész az övék. Egy családi ház felújítás így teljesen más térszemléletet igényel a kivitelezőtől, mint egy lakásfelújítás.

 

A családi ház felújításnál, sokkal nagyobb távlatban, horizontban kell emiatt gondolkodni. Egy-egy családi ház ugyanis meghatározza az utcaképét is.

Ház felújítás

ház felújítás

Egy ház önálló teljes épület és igazából ez különbözteti meg a lakás felújításoktól. A társasházakban, bárházakban és panel épületekben lévő lakásoknál kizárólag a nyílászárókra és a belső terekre kell koncentrálnia a felújítást végző cégnek. Ezzel szemben a ház felújítás, az a teljes épület szerkezetre kiterjed, a talajtól, a tetőig.  A földmozgások, a különböző természeti, időjárás változások, mind-mind hatással vannak egy ház alapjára és a teljes falszerkezetre.

Homlokzatfelújítás

Homlokzatfelújítás

A homlokzatok felújítása, már egyet jelent a homlokzati hőszigeteléssel

Egy régi ház, családi ház homlokzatának felújítása során általában felkerül egy hőszigetelő réteg is. A folyamatosan emelkedő fűtési költségek, a belső komfortérzet miatt, nagy jelentősége van a hőszigetelésnek. Sajnos hosszú éveken keresztül a családi házak hőszigetelését letudták a jobb hőszigetelő képességű falazóelem választásával. A homlokzatok felújítása remek alkalom a hőszigetelés pótlására.

A hőszigetelés vastagsága.

A homlokzat hőszigetelése esetén többféle hőszigetelő rendszer közül választhatunk, de egy régi ház hőszigetelésekor ajánlatos minimum 6 cm vastagságban gondolkodnunk. Bármelyik hőszigetelő rendszert is választjuk, az építési technológia betartása nagyon fontos. Azon kívül, hogy csak így érvényes a garancia, ez a tartós, és esztétikus homlokzatunk biztosítéka.