burkolás

Lakásfelújítás burkolás

falburkolás

A lakásfelújításoknál mindig a legnagyobb felületek változása a leglátványosabb. Ilyenek elsősorban a falak és a padlók. Ezek a felületek éppen azok, ahol a kortárs belsőépítészetben a különböző burkoló anyagok kiválasztása meghatározza az egész lakás, vagy az adott helyiség jellegét. Milyen burkoló anyagokból választhatunk?  A falaknál a legnyilvánvalóbb fedő anyag a festék. Azonban ma már az anyagminőségek és színek széles skálája áll mindenki rendelkezésre. A színes falak evolúciója, sokak számára lehetővé tette az önkifejezést, akár helyiségenként is.

Trendi burkolatok a lakásban

Fürdőkád burkolása

A lakásfelújítás talán legizgalmasabb része, amikor helyiségeink a padló- és falburkolatoktól színeket, textúrákat, hangulatot, saját arculatot kapnak.

A lakástulajdonosoknak azonban csak kis része rendelkezik határozott elképzeléssel arról, hogy pontosan milyen csempét, padlólapot vagy falburkoló elemet szeretne látni otthonában. Többnyire a bizonytalanság a jellemző ezen a téren és ez teljesen érthető is, hiszen a gyártók hihetetlen palettával kényeztetik a vásárlókat. Akár az esztétikai, akár a műszaki sajátosságokat nézzük, a kínálat átláthatatlan és az alapvető funkcionális feltételeket leszámítva általában pillanatnyi tetszés szerint választunk belőle.

Burkolás

Burkolás

A lakásfelújítás alaptevékenységei közé tartozik a burkoló munka, a burkolatok felújítása, cseréje.

A minőségi burkolat elkészítésének a vannak feltételei.

Az egyik fontos feltétel a megfelelő minőségű burkolat, burkoló lapok kiválasztása. Ez sajnos nem mindig egyszerű, hiszen a vásárláskor a becsomagolt burkolatokon nem láthatóak az esetleges mérethibák, ferdeségek.

A másik fontos feltétel a burkolandó felületek megfelelő előkészítése. Ebbe beletartozik a felületek síkja, és szilárdsága. Egy egyenetlen, laza felületre nem lehet időtálló, minőségi burkolatot készíteni. A szilárd, és egyenes felületeken kívül biztosítani kell a ragasztóanyag megfelelő tapadását.

A burkolatok cseréje.